Meest gestelde vragen: 

 

Aan wie betaal ik straks premie?

De betaling verloopt rechtstreeks aan de zorgverzekeringsmaatschappij. Hapré Zorg en inkomen treedt op als bemiddelaar en onderhandelt over je kortingen. Je maandelijkse premie en declaraties worden rechtstreeks met de verzekeringsmaatschappij afgehandeld.

Ik wil niet overstappen, maar wel collectieve korting. Kan dit?

Dat kan zeker en is heel eenvoudig! Klik op de inschrijfbutton op onze kortingspagina en je
krijgt een formulier waarmee je je huidige polisnummer kunt laten opnemen in het collectief. 
Als u zich heeft aangesloten bij ONVZ Zorgverzekeraar vóór 01-01-2021, ontvangt u de korting. 

De korting zal m.i.v. 01-01-2021 worden verwerkt en je ontvangt een nieuwe polis met de kortingspremies.

Wat moet ik doen om over te stappen van zorgverzekeraar?

Bij het online aanvragen van de zorgverzekering kun je gebruik maken van onze opzegservice.
Je oude zorgverzekering moet je voor 1 januari 2019 opzeggen. Als je dit niet doet wordt je huidige zorgverzekering automatisch verlengd en loopt deze dus gewoon door. Met onze opzegservice regelen wij dat alles voor 1 januari 2021 geregeld is.

Zijn er kosten verbonden aan het overstappen van zorgverzekeraar?

Nee, hier zijn geen kosten aan verbonden. Je hebt elk jaar het recht om gratis van zorgverzekering te wijzigen. Wij ontvangen van de zorgverzekeringsmaatschappijen onze bemiddelingsvergoeding. Deze vergoeding varieert tussen de € 10,- en € 20,- per basisverzekering per volwassene. Over de aanvullende dekking ontvangen wij een vergoedingen die varieert tussen de 3% en 6,5% van de aanvullende premie.

Mijn vorige verzekeraar heeft toch nog premie afgeschreven. Wat moet ik doen?

Iedereen kan in december van zorgverzekering wisselen. Dit betekend dat de zorgverzekeringsmaatschappijen in deze ene maand erg druk zijn en ze waarschijnlijk een achterstand hebben bij het verwerken van de gegevens. Als je eind december bent overgestapt, dan bestaat de kans dat je oude en nieuwe verzekeraar zorgpremie hebben afgeschreven. Dit is natuurlijk vervelend, maar het wordt door de verzekeraars opgelost!
Zodra je opzegging is verwerkt zal je oude verzekeraar je premie direct terugstorten en ontvang je dus vanzelf je geld terug. 


Bij Hapré Zorg & Inkomen bv vinden we goede service belangrijk. Het gaat hier om je zorgverzekering en dat wil je wel goed geregeld hebben.
We hebben ons best gedaan om de site zo eenvoudig mogelijk te maken, maar zorgverzekeringen zijn geen eenvoudige producten.
Daarom kun je bij vragen rechtstreeks met ons contact opnemen en krijg je altijd iemand te spreken die overal vanaf weet.

Hapré Groep bv is aangesloten bij Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening Kifid (onder nummer 300.012467),
een onafhankelijke instelling die voor u als consument waarborg is voor een adequate en juiste klacht afhandeling.


Caohuisartsenzorg.nl is een zorgarrangement van Hapré Zorg & Inkomen BV. Wij zijn een onafhankelijke financiële dienstverlener. U kunt onze informatie vinden op www.hapre.nl. Wij staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 08074589. Bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) staan we ingeschreven onder het nummer 12016967.